Skip to content

Welkom bij Bloeiwijs

Psychologiepraktijk gespecialiseerd in onderzoek bij (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en jongeren. 

Heb je vragen over het gedrag of het functioneren van je kind thuis of op school? Wil je je hoogbegaafde kind beter begrijpen? Dan kun je bij Bloeiwijs terecht.

Bloeiwijs doet intelligentieonderzoek (IQ-tests), en daarnaast ook breder psychologisch onderzoek naar de problematiek van (hoog)begaafde kinderen en jongeren. Het doel: kinderen helpen hun potentieel tot bloei brengen!

De praktijk van Bloeiwijs is gevestigd in Meppel.

Bloeiwijs in het kort

Test hoogbegaafdheid

Bij vermoedens van hoogbegaafdheid kan een onderzoek veel duidelijkheid geven. Zeker wanneer er zorgen zijn over de ontwikkeling van een kind, of bij meer specifieke vragen. Bijvoorbeeld wanneer je je afvraagt of het aanbod op school voldoende aansluit, of wanneer je het gedrag van je kind beter wilt begrijpen. Je kunt bij Bloeiwijs terecht voor:

Hoogbegaafdheid kind

Is mijn kind hoogbegaafd? Deze vraag is niet altijd makkelijk te beantwoorden. Want wat is eigenlijk hoogbegaafdheid? En hoe herkennen we dit bij kinderen?

We weten, door diverse theorieën, dat hoogbegaafdheid meer is dan een hoog IQ. We weten ook dat hoogbegaafdheid zich bij ieder kind anders uit. Dat een kind hoogbegaafd is, wordt daardoor niet altijd snel ontdekt. 

Gelukkig zijn er wel bepaalde kenmerken die hoogbegaafde kinderen met elkaar gemeenschappelijk hebben.  

Blog

redenen test hoogbegaafdheid of IQ-test

Zeven redenen om je kind te laten testen bij vermoedens van hoogbegaafdheid. En enkele om het niet te doen.

Er kunnen diverse redenen zijn om te kiezen voor een hoogbegaafdheidsonderzoek of IQ-test. En er zijn ook goede redenen om het niet te doen. We zetten er een aantal op
Lees meer
Wat is de beste leeftijd voor een IQ-test of hoogbegaafdheidsonderzoek?

Wat is de beste leeftijd voor een IQ-test of onderzoek naar hoogbegaafdheid?

De intelligentie van kinderen kan al op jonge leeftijd getest worden. Maar is het ook verstandig een kind al op jonge leeftijd een IQ-test te laten maken? Of kun beter
Lees meer
Jongetje met donkere huidskleur met nadenkende, peinzende blik om filosoferend hoogbegaafd jongetje weer te geven.

Filosoferen met hoogbegaafde kinderen. Leuk én leerzaam!

Wist je dat filosoferen met kinderen ontzettend leuk en leerzaam is? En dat het juist bij hoogbegaafde kinderen ontzettend goed past? In dit blog lees je waarom filosoferen met hoogbegaafde
Lees meer